Kral Kelebek Göçü

Kral Kelebek Kimdir?

keleKral kelebeği, (Danaus plexippus) Nymphalidae ailesinde sınıflandırılan göçmen bir kelebek türüdür. Kral kelebekleri Kanada, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanarya Adaları, Azor Adaları ve Batı Avrupa’da yaşar. Geniş bir kanat açıklığı vardır ve kanatlarının üzerinde bulunan turuncu siyah ve beyaz çizgilerden oluşan desenleri sayesinde kolayca tanınabilir. Erkekler dişilere oranla biraz daha büyüktür. Kral kelebeklerinin aynı yıl içinde sadece dört nesli oluşmaktadır. Diğer kelebeklerden oldukça uzun bir ömre sahiptir.

Kral Kelebeklerin Göçü

Kral kelebekleri her sonbaharda kış soğuğundan kaçarak göç ederler. Her sene göç eden kelebekler değişiyor olmasına rağmen, hep aynı ağaçta kış uykusuna yatarlar. Bu minik kelebeklerin ağırlığı paranın ağırlığından fazla değil! Buna rağmen, göçleri sırasında 4000 kilometreden uzun bir mesafeyi aşarlar. Bu uzun yolculuk sırasında kelebekler fırtınalar, yırtıcılar ve insanlar gibi birçok tehlikeyle karşı karşıya gelir ya da sadece yorgunluktan bitap düşebilirler. Saatte 20 kilometre hızla uçabilen bu süratli canlılar, günde 80 kilometrelik bir mesafeyi aşabilirler!

pKral kelebekleri, uçuş kasları 13 derecenin altındaki sıcaklıklarda işlevini yerine getiremediği için birbirlerine böyle sokulurlar

 

 

 

.https://www.youtube.com/watch?v=ZMip6wHHxaE

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.